O școală construită în urmă cu 60 de ani va fi dotată cu sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice

Distribuie articolul


O școală din orașul Galați, construită în urmă cu mai bine de jumătate de secol, va fi dotată cu sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice. Este vorba despre Școala nr.25 care ca fi reabilitată cu fonduri europene.


Autoritățile locale anunță că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru obiectivul „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 25 din Municipiul Galați”. Clădirea aflată pe strada Basarabiei a fost construită în 1960 și de atunci nu a mai fost reabilitată. Pentru lucrări va fi investită suma de 3,8 milioane de lei, din care 2,2 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.


„Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (pompe de căldură de tip aer-apă); modernizarea instalației de iluminat aferente clădirii; instalarea sistemelor de climatizare; lucrări de management energetic; lucrări conexe”, a anunțat Primăria Galați.


Școala nr.25 are 500 de elevi. Lucrarea de modernizare/reabilitare se va încheia peste 14 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like