O sală de sport modernă din județul Galați nu poate fi folosită deoarece nu are utilități

Distribuie articolul

Sala de sport modernă a fost construită în anul 2011 la ieșirea din satul Jorăști. Investiția a fost realizată în cadrul programului finanțat de Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea. Sala a costat aproximativ 650.000 de euro și nu poate fi utilizată deoarece nu are utilități.
Sala de sport din satul Jorăști are teren pentru diverse competiții, 150 de locuri în tribune, toalete și dușuri. De șapte ani, este nefolosită iar autoritățile locale au închis toate ușile. Utilitățile nu au fost trase deoarece firma care obținuse contractul a intrat în faliment.

„De exemplu, nu avem alimentare cu apă. Nu pot fi folosite toaletele, duşurile, asta este situaţia. Nu eram primar atunci. Ministerul Dezvoltării a făcut ditamai sala de sport şi a lăsat utilităţile pe spatele Consiliului Local. Primăria Jorăşti a avut banii necesari pentru utilităţile respective dar s-a împotmolit firma. A intrat în insolvenţă şi apoi în faliment”, a povestit primarul comunei Jorăști, Dănuț Tofan.

Deoarece este nefolosită, sala de sport modernă a început să se degradeze. Primarul comunei își propune ca anul viitor să facă o investiție de la bugetul local. Pentru a continua lucrările, Primăria trebuie să aloce aproximativ 150.000 de lei.

„De la ploaie, s-a infiltrat apa pe undeva sau de la condens, poate s-a scurs pe lângă ţevi. În plus, sala nu este încălzită iarna. Urmează că de anul viitor să alocăm bani pentru această sală de sport, să facem o reevaluare a proiectului. Trebuie făcut ceva pentru că este păcat, asemenea investiţie să stea de ani buni fără a fi utilizată. Nici să stăm cu investiţia asta la nesfârşit aşa, nu dă bine pentru noi. Momentan nu vine nimeni aici. Foarte rar, de două, cinci ori pe an, vin tinerii şi mai joacă fotbal aici. Nu pot să le dau cheile de la sală deoare nu există utilităţi”, a precizat primarul Dănuț Tofan.

Culmea, școala din satul Jorăști nu are sală de sport funcțională iar orele de educație fizică se desfășoară în curte sau într-o sală de curs. Problema este că școala în care învaţă 254 de elevi se află la la o distanţă de un kilometru şi jumătate de sală.

„Sala este departe, trebuia să fie lângă școală. Dacă mergem cu maşina până la sala de sport abia ajungem şi ne întoarcem. Nu avem timp. Până îi urcăm pe copii în maşină, îi îmbrăcăm, în dezbrăcăm, vă imaginaţi că trece ora”, a explicat profesorul de sport Vasilica Tufă.

Nici locuitorii comunei nu sunt încântați de investiția realizată de Ministerul Dezvoltării. Comuna Jorăşti are 2.000 de locuitori dar nu este racordată la apă şi canalizare. În plus, nici măcar trei sferturi din drumuri nu sunt asfaltate.

„Bani zidiţi aiurea ….. putea să facă altceva. Nici nu este deschisă, măcar să se ducă copiii să facă sport câteva ore pe săpămână. Nu avem nevoie de sala aia, trebuia să facă altceva în comună, nişte bani cheltuiţi aiurea. Nu avem nici apă, nici canalizare”, s-a plâns un localnic.

Sala de sport este așezată în mijlocul câmpului, la ieșirea din sat. Construcţia a fost concepută pentru elevii de la școala din comună și pentru a găzdui competiții sportive regionale.


Distribuie articolul

You May Also Like