18 milioane de lei pentru Palatul Simion Gheorghiu din Galați

Distribuie articolul

Primăria organizează licitație și vrea finanțare prin PNRR Primăria vrea să consolideze și să reabiliteze Palatul Gheorghiu din centrul orașului Galați.

Municipalitatea a lansat o licitație și a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru proiectul estimat la aproape 18 milioane de lei. În cadrul lucrării, Primăria vrea să refacă în totalitate clădirea construită în urmă cu aproape o sută de ani (1923-1925).

„În cadrul proiectului, sunt prevăzute în principal următoarele: restaurarea și consolidarea fațadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească și str. Gamulea; construcția propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare și exterioare; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracție; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri”, anunță Primăria Galați.

Potrivit documentației, termenul prevăzut pentru realizarea serviciilor de proiectare este de 4 luni de la data încheierii contractului, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 20 luni de la data predării amplasamentului.

Valoare estimată a lucrării este 17.854.977 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației a fost stabilită pe 10 octombrie. Proiectul este propus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

sursa foto: Primăria Galați

sursa foto: Primăria Galați


Distribuie articolul

You May Also Like