O să ne ia apa pe toți: numeroase baraje din Moldova nu sunt autorizate

Distribuie articolul

Suntem asaltați de informații cu polițiști locali care îi amendează pe cetățenii care construiesc sau demolează fără autorizație. Unde-i lege, nu-i tocmeală, doar că în numeroase situații prevederile legale se aplică doar cățeilor.

Statul, de exemplu, are numeroase construcții care nu sunt autorizate deși fac de mulți ani umbră pământului. Vă vine sau nu să credeți, numeroase baraje din Moldova nu au autorizație. Informația clară ca apa de izvor vine de la o comisie Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Cică „un procent de cca. 41,7% reprezintă lucrările neautorizate”, cele mai multe fiind în proprietatea unor societăți comerciale și a statului, prin autoritățile locale.

Așadar, barajele sunt pe barba lor, la fel și comunitățile care sunt prin zonele învecinate. Dacă se întâmplă ceva, nu este o pedeapsă de la Cel de Sus, ci una de la cei de jos, pripășiți prin diferite funcții publice.

Există și realizări: în octombrie, de exemplu, 14 baraje din zona Moldova au fost autorizate pentru prima dată. Restul, Doamne ajută! Statul român arată ca o mașină prăpădită care se îndreaptă către prăpastie. În timp ce la munte mafia lemnului distruge pădurile și împușcă pădurari, la șes digurile și barajele fie lipsesc, fie sunt construite în bătaie de joc.

Ca urmare, numeroase construcții nu sunt autorizate și, probabil, reprezintă un pericol pentru comunitățile din jur.


Distribuie articolul

You May Also Like