O lucrare la Uzina de apă blochează o intersecție și va lăsa orașul fără apă rece

Distribuie articolul

Sunt restricții de trafic în orașul Galați. Începând de luni dimineață (22 mai) mașinile nu mai pot circula prin sensul giratoriu de la Sala Sporturilor Siderurgistul (vizavi de de Complexul auto IVAS) spre Liceul Sportiv. Circulația este închisă complet toată săptămâna pe segmentul cuprins între intersecție și Uzina de Apă. În zonă se fac lucrări la Uzina de Apă nr. 2 iar pe durata restricțiilor, circulația spre Cartierul Dunărea și spre Faleza Superioară este deviată prin curtea IVAS. Primăria Galați și Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, zona cu restricții.

Lucrarea de la Uzina de Apă va lăsa o mare parte din oraș fără apă timp de 24 de ore. Potrivit graficului de lucrări, furnizarea apei va fi oprită miercuri dimineață, pe 24 mai, la ora 8.00, și va fi reluată joi dimineață, pe 25 mai, tot la ora 8.00.

„Oprirea Stației de tratare si pompare Uzina de Apa nr.2 va conduce la afectarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Tiglina 1, Tiglina 2, Mazepa 1 (inclusiv blocurile de pe str. Prelungirea Traian: W1, W2, W3, C3, C4, C5, C6, W11, W12, K, 20 ap., Pescaruș și Școala Gimnaziala 26), Mazepa 2 (inclusiv blocurile BR1, BR2, BR3, BR4, BR5, A1, A2, A3), Micro19, Micro 20, Micro 21, D. Cantemir, Micro 16, Micro 17, Micro 18, Siderurgiștilor Vest (tronson: Inel Rocada – str. Gh. Doja)”, se arată într-un comunicat de presă emis de Societatea Apă Canal.

Printre instituțiile și agenții economici afectați sunt toate școlile, grădinițele, creșele, hotelurile și marile magazine din zona menționată. Miercuri, nu va fi apă nici la Spitalul Județean, la Inspectoratul Județean de Poliție, la Palatul de Justiție, la sediul Calorgal, la Palatul de Justiție, la Romtelecom, la Universitatea Danubius, la Portul Mineralier, la Romportmet și la stadionul Dunărea.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns