O întâlnire de imagine a autorităților locale cu…unii parlamentari!

Distribuie articolul

Parlamentarii gălățeni au fost invitaţi de către autoritățile publice locale și județene la o dezbatere privind proiectele ce privesc dezvoltarea Galaţiului.

La întâlnirea ce a avut loc la Consiliul Județean primarul Ionuț Pucheanu și președintele Costel Fotea i-au avut  în față pe 9 din cei 13 parlamentari. Au lipsit parlamentarii PNL – George Stângă, Onuț Atanasiu și George Scarlat dar și un reprezentant al AUR – Sorin Muncaciu.

Întâlnirea chiar dacă s-a dorit a fi benefică pentru gălățeni a avut în mod evident un substrat de a puncta la capitolul imagine.

Cât timp s-a aflat la guvernare, PSD nu a inițiat niciodată în anii de democrație o astfel de întâlnire, principalul rol pe care l-au îmbrățișat de fiecare dată fiind cel al aroganței.

De altfel, cei doi, Fotea și Pucheanu au continuat cu binecunoscutele lor povești:  extinderea cu un corp nou de clădire pentru Spitalul Judeţean, un nou spital municipal, aeroport, infrastructură de irigaţii în judeţ şi o nouă sală polivalentă.

Majoritatea acestor propuneri sunt aproape imposibil de realizat, prioritățile Executivului fiind cu totul altele, și aici ne referim la investiții în zonă pe cu totul alte proiecte. De altfel, Fotea și Pucheanu au recunoscut că singura speranţă pentru investiţiile visate de ei ar fi doar Planul Naţional de Redresare şi Reziliență.

 Am încercat să luăm câte-un punct de vedere din tabăra celor absenți la întâlnirea de astăzi. Dacă George Stângă și George Scarlat nu au putut fi deranjați, Onuț Atanasiu ne-a declarat că absența sa este cauzată de faptul că organizatorii nu au spus clar care ar fi scopul acestei discuții. „Cât timp PSD a fost la guvernare nu s-au gândit să facă o astfel de întâlnire. Toate inițiativele PNL legate de bugetul local și nu numai au fost tratate cu batjocură ani la rândul. Mereu a fost o miștocăreală generală. Așa știu ei să-și trateze adversarii politici. Pentru ce să merg la o întâlnire cu o vădită temă electorală. Ca să vadă publicul, ce? Că mă cheamă Pucheanu la ordine? Dar ce, e șeful meu? Am suportat suficient aroganța în Consiliul Local și lipsa elementară de bun simț” a afirmat deputatul PNL, Onuț Atanasiu.

Dacă prezența „în bloc” a parlamentarilor PSD era certă, la socialiști orice abatere ducând automat la spovedanie la Înalta Poartă de la Bruxelles, acolo unde-și face veacul vizirul Dan Nica, surprinde participarea celor de la USR, pe care cum spunea cineva recent, te poți baza pe ei doar între 12,30 și 1 fără un sfert.

Concluzionând, o întâlnire de imagine, în care seriozitatea a fost așa cum este de fiecare dată la socialiști, după colț…


Distribuie articolul

You May Also Like