Cerșetorie, inconștiență, indiferență!

Distribuie articolul

Sunt doar trei cuvinte, aparent diferite, dar care au o mare legătură. Cerșetoria nu este ceva nemaiîntâlnit! Este ceva specific românilor, ceva care se regăsește din ce în ce mai des și în țările civilizate din vest, evident exportat și de la noi.

Acum, nu mă așteptam ca acest fenomen să ocolească Galațiul, doar că speram ca autoritățile să facă ceva. De câteva zile, intersecția extrem de aglomerată de la Păpădie este populată de câțiva puradei, atent supravegheați de o adolescentă cu ochi de vultur, care stau cu mâinile întinse la geamurile mașinilor care așteaptă la semafor. De multe ori, puradeii, care nu au mai mult de 6-7 ani, aleargă haotic, de pe o bandă pe alta, surprinzând chiar și șoferii cu experiență. Bieții șoferi trebuie acum să evite, pe lângă gropile adânci și dese, și acești copii nevinovați, trimiși chiar de părinții lor.

sdr

Aseară, un taximetrist a fost la un pas să lovească în plin unul dintre copiii care alergau printre mașini. Am citit în ochii lui sperietura groaznică pe care a tras-o! Omul și-a oprit mașina în intersecție, și-a pus mâinile în cap, conștient că a fost la un pas de o tragedie, și a rămas câteva minute în intersecție, până când adolescenta inconștientă și-a luat odrasla și a revenit într-o zonă mai sigură, asta neînsemnând neapărat pe trotuar, ci tot aproape de axa drumului.

Păi, domnilor de la Poliția locală, pe unde umblați dumneavoastră, la ceas de seară? Stați la pândă, pe după colțuri, pentru a surprinde șoferi de prin alte localități care intră pe interzis din greșeală, evident? Vă plimbați burdihanele pe trotinete electrice pe Faleza Inferioară rățoindu-vă la copiii care calcă pe spațiile verzi? Faceți orice altceva, doar astfel de pericole nu le vedeți!


Distribuie articolul

You May Also Like