O insulă de gunoaie a apărut pe Dunăre, la Galați

Distribuie articolul

Dacă nu știți de ce trăim prost, duceți-vă pe malul Dunării, la Punctul de Trecere Bac. Nu prea o să vedeți apa, ci insule de gunoaie. De fapt, o să vedeți cei șapte ani de acasă ai unor compatrioți.

Gunoaiele care apar în poză nu vin din Galați, cel puțin nu toate. Ele au făcut drum lung de la localitățile aflate în amonte pe Dunăre și pe Siret, fiind purtate de apele crescute. Cele mai multe sunt gunoaie aruncate în apă de indivizi cu tupeu și cu drepturi de cetățean european. La Trecere Bac, luciul apei este acoperit pe zeci de metri pătrați de resturi menajere, bidoane din plastic, haine vechi dar și crengi aduse de viituri, eventual leşuri de animale.

În cazul de față nu este vorba doar despre nesimțiții care aruncă resturile unde văd cu ochii. Agenții economici care își desfășoară activitatea pe Dunăre au obligația de a-și curăța mizeria de sub nas. Se vede treaba că nu o fac și asta are legătură directă cu respectul domnilor patroni pentru legi, pentru comunitate și pentru clienți.

Conform legii, agenţii economici care nu adună gunoaiele din dreptul punctelor de lucru riscă amenzi între  500 de lei şi  100.000 de lei. De asemenea, persoanele fizice care aruncă gunoi în apă sau pe mal pot primi amenzi între 50 de lei şi 10.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like