GALERIE FOTO: Un pod de pe un drum județean din Galați s-a prăbușit. Traficul se desfășoară pe o rută ocolitoare

Distribuie articolul

Sunt probleme pe o șosea din centrul județului Galați după ce un pod s-a prăbușit parțial. Incidentul s-a produs duminică, 18 martie, pe Drumul Județean 251G, care leagă localitățile Valea Mărului și Măcișeni. O bucată din podul care face trecerea peste pârâul Găunoasa s-a desprins din cauza unei alunecări de teren. Obiectivul avea probleme din septembrie, 2016, când fusese afectat de infiltrațiile de apă, iar Consiliul Județean aprobase recent un proiect privind reabilitarea structurii.

Cei de la CJ au rămas cu proiectul în drum iar localnicii spun că podul prăbușit nu mai poate fi reparat. Probabil, va fi nevoie de un pod nou, o decizie în acest sens urmând să fie luată în urma unor studii realizate de experți. Până atunci, autoritățile au blocat accesul pe pod iar trecerea peste pârâu se face pe o punte improvizată.

„Podul de peste pârâul Găunoasa, de pe drumul județean 251G, care leagă localitățile Valea Mărului și Măcișeni, a fost afectat de o surpare a terenului din zonă. La fața locului s-au deplasat echipe de la Consiliul Județean Galați. Circulația a fost închisă pe acest pod, iar în zonă a fost realizată o variantă ocolitoare provizorie. Se vor realiza expertize tehnice, pe baza cărora se va identifica soluția cea mai bună și mai rapidă  de refacere a podului”, se arată într-o informare a Biroului de Presă al CJ Galați.

În urma incidentului nu au fost victime și alte pagube deoarece podul se află pe câmp, la distanță de casele localnicilor.


Distribuie articolul

You May Also Like