O hotărâre din vremea lui Nicolae produce și azi efecte negative!

Distribuie articolul

La Galați, elevii nu vor putea face sport, pe perioada vacanţei de vară, pe terenurile şcolilor, deschise doar pentru ei, așa cum se întâmplă în alte orașe. Și asta pentru că în 2011, pe vremea primarului Dumitru Nicolae, Consiliul Local Galați a aprobat Regulamentul privind închirierea și schimbarea destinației spațiilor din incinta unităților de învățământ preuniversitar. Articolul 5 al acestui act prevede:

„Bunurile disponibile din unitățile de învățământ de stat nu pot fi atribuite în folosința altor persoane fizice sau juridice prin contracte de concesionare, locație de gestiune, sau prin contracte de colaborare, singura formă admisă fiind închirierea”.

Așa că, dragi părinți, dacă vreți ca ai voștri copii să uite de tablete, telefoane și spinnere și să bată țurca pe terenul de sport al școlii, așa cum făceați, probabil, la rândul vostru, când erați mici, nu aveți decât să vă constituiți într-un grup și să închiriați terenul școlii. În aproape toate orașele din țară, unitățile de învățământ și-au deschis porțile gratuit, pe perioada vacanțelor, pentru ca micuții să se bucure de terenuri bune de fotbal. La cererea Inspectoratelor școlare, unitățile de învățământ s-au organizat pentru a asigura și un minim de supraveghere a copiilor, fie cu ajutorul profesorilor, fie cu ajutorul paznicilor.


Distribuie articolul

You May Also Like