O gălățeancă a murit din cauza gripei. Alte două persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

Distribuie articolul

Se înmulțesc cazurile de gripă din acest sezon rece. În ultimele zile, o persoană a murit și alte două au fost internate în spitalele din Galați din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, un alt gălățean bolnav de gripă a murit la un spital din Iași.

O femeie din Galați a murit luni, 7 decembrie, din cauza gripei. Este vorba despre o persoană de 51 de ani care avea și alte afecțiuni. Potrivit medicilor, ea nu fusese vaccinată și a murit la Spitalul Județean din Galați. La Spitalul de Boli Infecțioase din Galați au mai ajuns o tânără de 26 de ani și un bărbat de 60 de ani. Tânăra din mediul rural este însărcinată, dar are o formă ușoară a gripei și primește tratament la domiciliu.

„Două cazuri noi de gripă la Galați. Sunt două persoane de sex feminin, respectiv o persoană de 26 de ani cu AH3 confirmat, femeia este însărcinată, din mediul rural, nu este vaccinată. Al doilea caz este al unei femei de 51 de ani care a decedat în cursul zilei de ieri la Spitalul Clinic de Urgență Galați”, a spus Ani Nistor, reprezentantul DSP Galați.

Femeia care a decedat și bărbatul de 60 de ani au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență din Galați.

„Pacienta în vârstă de 51 de ani venise prin transfer de la spitalulul TBC în stare gravă. Ea prezenta și alte afecțiuni asociate, din câte am înțeles incompatibile cu viața…. hipertensiune arterială, obezitate de gradul trei, diabet… S-a confirmat prezența virusului AH1. Se pare că femeia fusese în Anglia în urmă cu 10 zile, nu pot să spun cu exactitate dacă virusul a fost contactat acolo sau la noi. Cei de la DSP fac cercetări în acest caz. Am mai avut un pacient în vârstă de 60 de ani care a fost transferat către Spitalul de Boli Infecțioase. Are virusul AH3, este într-o stare un pic mai bună decât doamna”, a declarat Ionuț Bănășeanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați.

În acest sezon rece, de la începutul campaniei de imunizare și până acum, cel puțin 21.000 de persoane din Galați au fost vaccinate gratuit împotriva gripei. Beneficiază de vaccinare antigripală gratuită vârstnicii peste 65 ani, bolnavii cronic, femeile însărcinate, cadrele sanitare, copiii și bătrânii aflați în instituțiile de ocrotire ale statului.


Distribuie articolul

You May Also Like