O comisie din Primăria Galați a încasat nelegal 280.000 de lei

Distribuie articolul

Bugetul local se dovedește în continuare o bună vacă de muls, dacă faci parte din grupul care trebuie. De această dată, cei care sunt acuzați că și-au însușit bani nemeritați sunt membrii comisiilor pentru vânzarea spațiilor comerciale și pentru prestări servicii aflate în administrarea Consiliului Local al municipiului Galați. Conform unui raport al Curții de Conturi, în perioada 2014 – 2016 Primăria Galați le-ar fi plătit nelegal indemnizații în valoare de 280.000 de lei.

Hora ilegalităților începe chiar cu constituire comisiei, în ea fiind numiți mai mulți membri decât prevede legea, respectiv patru în loc de trei. Dacă tot erau mai mulți nu înseamnă că a crecut proporțional și cheful de muncă, cei implicați nereușind să aducă prea multe dovezi legate de activitatea desfășurată.

„Membrii comisiei nu au prezentat documente justificative, cu excepția unor procese – verbale de ședință nesemnate sau semnate doar de unii dintre membri, procese ce acoperă doar o perioadă de activitate de câteva luni. În cadrul comisiei medicale și-a desfășurat ilegal activitatea secretarul municipiului Galați, deoarece nu face parte din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Galați”, se arată în raportul întocmit de Mihai Enache, auditor al Curții de Conturi.

Conform acestuia, procesele-verbale ale ședințelor comisiei de vânzare a spațiilor medicale sunt semnate, în exclusivitate, numai de consilierul juridic Nicolae Costache, șeful Serviciului Juridic Legalitate, fără a fi prezentate alte documente justificative din care să rezulte faptul că au fost desfășurate actiități ale comisiei de vânzare a spațiilor medicale în perioadele iunie – octombrie 2014 și iunie 2016

„Valoarea abaterii constatate este de 280.202 lei, reprezentând valoarea indemnizațiilor de ședință acordate necuvenit membrilor comisiilor de vânzare a spațiilor comerciale și de prestări servicii, ai comisiei de vânzare a spațiilor medicale și ai comisiei de contestații”, susține auditorul Curții de Conturi.

Cei patru au contestat decizia iar magistrații Tribunalului Galați au hotărât să nu fie executați silit pentru eventualele sume datorate, până când nu va fi definitivat procesul.


Distribuie articolul

You May Also Like