Nu ne vindem țara: la mitingul pensionarilor din Galați, străinilor li s-a cerut să plece din țară

Distribuie articolul

Aproximativ 80 de cetățeni s-au adunat joi, în fața Prefecturii Galați, ca să solicite majorarea pensiilor, cu 40%, așa cum a aprobat Parlamentul. Protestul legitim a luat-o pe arătură în momentul în care vorbitorii de la microfon au început să-i jignească pe politicieni. Totul s-a transformat într-o adunare de tipul „noi nu ne vindem țara” și „să plece străinii de pe pământul muncit de români”.


Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul a anunțat că nu poate majora pensiile cu 40% din cauza crizei provocate de epidemia de Covid 19.
Pensionarii care au ieșit în stradă susțin că Guvernul are bani pentru a crește pensiile și anunță că vor continua protestele. La protest au participat în jur de 80 de persoane care au încearcat să respecte regulile impuse de autorități în timpul epidemiei.


În timpul protestului s-a plecat de la pensii și s-a ajuns la sloganul anilor 90 „noi nu ne vindem țara”.


„Neamțul vrea să nu mai aibă opoziție, să plece din țară. La Timișoara a câștigat un neamț, o franțuzoaica care nu știe românește, oare ce am ajuns noi? Oare știu cei care au ajuns în pământ, românii că au ajuns alții să ne conducă țara și averile noastre care am muncit… noi am muncit. O viață întreagă am muncit ca să construim țara asta și ei vin să ne spună că nu au bani, e o rușine”, a spus unul dintre liderii protestatarilor.

Protestatarii au depus un memoriu la Prefectură. Ei au anunțat că vor continua protestele și că începând de săptămâna viitoare vor picheta sediul PNL din orașul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like