Nu mai cotizăm la fondul clasei dar se poate dona!

Distribuie articolul

Profesorii care le cer bani părinților pentru așa-numitul fond al clasei ar putea fi amendați cu până la 2.000 de lei, conform unui nou proiect de lege.
Dacă acesta va fi adoptat, există o variantă care să confere continuitatea acestui obicei și anume acela de a dona diverse sume.

Asociațiile de părinți atrag atenția că fondul clasei este deja ilegal, prin regulamentul cadru. Numai că, prevederile acestuia nu se prea aplică, spune inițiatorul, pentru că este destul de complicat de dovedit că un cadru didactic a cerut bani elevilor ori părinților.

Există ce-i drept și o teamă a părinților că o împotrivire în ceea ce privește cotizația, ar putea genera repercusiuni împotriva elevilor, inclusiv cu notări necorespunzătoare.

Pentru ca proiectul de lege să fie adoptat, acesta trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării – și el fost cadru didactic – și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Și Consiliului Național al Elevilor a propus, anul acesta, un proiect de lege similar, considerând că fenomenul de colectare a banilor pentru fondul clasei, respectiv al școlii, reprezintă o modalitate prin care este sprijinită corupția în unitățile de învățământ.


Distribuie articolul

You May Also Like