Noul sediu al Primăriei Galați este gata, aproape gata, dar încă se mai lucrează

Distribuie articolul

Naiba mai înțelege ce se întâmplă cu OZN-ul imobiliar de pe strada Domnească. După ce s-a lăudat că a făcut recepția lucrării întârziate de un an, primarul Ionuț Pucheanu a revenit cu niște explicații. În clădirea care a văzut lumina zilei pe vremea lui Ceaușescu încă se mai lucrează, se repară niște geamuri, câțiva pereți.

„În acest moment în afară de cele două picturi murale, la acoperiş mai sunt câteva închideri cu geam termopan care nu fuseseră realizate aşa cum trebuie, se aduce mobilierul, mai erau mici probleme la signalistică din câte ştiu, la interior, cele de exit pentru că reglementările ISU s-au schimbat şi trebuie să ne punem în concordanţă cu dumnealor şi ,evident, pentru că s-au cărat tot felul de produse, mai sunt pereţi zgăriaţi”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În interiorul OZN-ului sunt și niște chestii SF. O pictură de 30.000 de euro, de exemplu, care ar fi putut fi simplă și gratuită dar este abstractă și scumpă. Unul dintre pictori s-a lăudat prin târg că ar fi lucrat pro bono pentru Primărie. Nu a fost să fie, așa că municipalitatea va pune pe fruntea pictorului teancul de lovele, fără număr, fără număr.

„Noi am avut întâlniri cu comunitatea artistică la Galeriile de Artă, în care au fost prezentate câteva idei. Se vând tablouri cu milioane de euro, să vă spun care este valoarea lor, nu pot. Mi-e greu să spun să spun dacă este mult sau puţin. Nu pot decât să mă simt păcălit dacă domnul Sava ar fi fost dispus să o facă pro bono. Cred că un artist își poate anunța intenția de la bun început. Nu a fost cazul”, a povestit Ionuț Pucheanu.

Înțelegem că punctul de atracție în noua Primărie nu va fi biroul primarului sau sala de conferințe cu tavan de sticlă, ci pictura de pe pereți. Culmea, pictura este o chestie abstractă așa că plătitorii de taxe și impozite vor rămâne cu gura căscată. A pățit-o și primarul care, în afară de preț, nu a înțeles mare lucru.

„Este vorba de domnul Miron (n.r. – artistul Gheorghe Miron) care realizează una dintre lucrări şi cealaltă e realizată de domnul Sava. În momentul în care vom face deschiderea le veţi vedea, în continuare sunt schelele pentru că au evoie de ele pentru a putea lucra la aceste fresce pe care le realizează, o lucrare este abstractă, atât cât mă pricep eu, îmi e greu sa îmi spun părerea despre lucrarea unui artist… La etajul trei domnul Miron are o o frescă foarte mare, de 80 mp, în care sunt edificate toate clădirile importante ale Galaţiului puse într-un colaj care sunt sigur că va va plăcea”, a precizat primarul Ionuț Pucheanu.

Lucrările la noul sediu al Primăriei Galați au început în urmă cu trei ani. De atunci, au fost depășite numeroase teremene de finalizare a construcției ridicate pe scheletul clădirii în care regimul comunist dorea să amenajeze o sală de ședințe. Investiția făcută în noua Primărie depășește suma de 25 de milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like