Circ și bătăi în Casa de Cultură din Tecuci. REACȚIA lui Cristian Dima

Distribuie articolul

În prima zi din luna august unul dintre angajații instituției a fost bruscat fizic de către directoarea Casei de Cultură din Tecuci, Lucica Gologan. Victima atacului directoarei a fost referenta Nicoleta Chiscop (profesor licențiat în Limba și literatura română). De altfel nu este pentru prima dată când directoarea a atacat-o, bruscând-o sau lovind-o pe referentă. Cum nu este la prima astfel de manifestare violentă. În anii din urmă, în timpul unei expoziții care se desfășura la Galeria de Artă din Tecuci, Lucica Gologan l-a atacat, lovit și scuipat pe profesorul pictor Ștefan Buțurcă- Cetățean de onoare al municipiului Tecuci. A doua zi, în prezența angajaților instituției, managera a implorat-o pe referentă cu mâinile strânse în „rugăciune” să o bată!

„Hai bate-mă, omoară-mă! Bate-mă! Lovește-mă! Hai bate-mă!” a strigat directoarea pe holul instituției în prezența celorlalți angajați.

Șocată de atitudinea directoarei, referenta i-a replicat:

„Vă rog frumos, mergeți acasă la soțul dumneavoastră să vă bată cât poftiți. Eu nu fac circ și nici nu mă apuc de bătut oamenii și nici pe dumneavoastră pentru că vă doriți dumneavoastră scandaluri. Și vă rog frumos să nu mă mai chemați în biroul dumneavoastră pentru că singurul motiv pentru care o faceți este să mă provocați, să mă determinați să-mi ies din fire și chiar nu sunt dispusă să răspund provocărilor dumneavoastră!”.

Un episod similar s-a petrecut și cu referentul Dan Vîță. Într-o altă situație tensionată creată de directoare, aceasta l-a apucat de mână pe referent și i-a cerut să o bată: „Bate-mă! Hai bate-mă! Lovește-mă! Vrei să mă bați?!”. Referentul a preferat să se îndepărteze de directoarea care îl provoca la scandal, ignorând-o și refuzând să-i aplice „corecția” pe care aceasta o cerea insistent.

Referenții vorbesc despre interdicția primită de la directoare de a participa la organizarea Festivalului Național „Cântă de răsună lunca”:

„Doamna directoare nu ne lasă să ne facem treaba. A ascuns Planul cultural, nu ne permite să știm ce activități urmează a se desfășura. Spune că așa a ordonat domnul primar. Zice că: „Domnul primar a dat ordin ca voi să nu participați la organizare pentru că sunteți incapabili!”. Sau mai spune că: „Domnul primar a dat ordin să fie contactați și să se ocupe de organizare dl Horujenco de la Galați și doamna Mioara Dibu de la Liești” și că vor fi plătiți pentru asta că noi suntem proști. Eu nu cred sub nici o formă că domnul primar ar fi spus asemenea vorbe sau ar fi dat astfel de ordine, cum nu cred că domnul primar a dat ordin să fie pus sub sechestru Planul cultural al instituției în care lucrăm. Cum nu cred că domnul primar a dat ordin ca la festival să participe doar câteva grupuri agreate de doamna directoare și de domnul secretar Vasilache, sfătuitorul doamnei. Dar nu e prima dată când îi pune în gură domnului primar fel de fel de afirmații. Suntem oameni cu studii superioare, cu licențe, avem niște ani de studii în spate, o pregătire, experiență, dar dacă a ajuns un secretar care nu are studii de secretariat ci doar o școală de cântăreți bisericești să fie atât de inteligent încât să supervizeze sau să conducă din umbră o Casă de cultură, atunci ne facem cu toții femei de serviciu”.

Urmare a scandalurilor provocate de directoarea pusă de ALDE Tecuci la conducerea Casei de Cultură, am solicitat un punct de vedere liderului județean, Cristian Dima.

„Profesional, dacă un membru nu face cinste ALDE va fi inclus spre analiză în cadrul biroului Municipal și se vor lua măsuri sancționatorii mergând până la excludere. Doamna Gologan este membru al ALDE, voi solicita biroului ALDE de la Tecuci să analizeze toată situația de acolo. Orice cetățean din România are dreptul să ocupe o funcție sau un loc în funcție de specializarea și pregătirea pe care o are. Funcția de director la Casa de Cultură din Tecuci nu înseamnă că este o demnitate politică. Faptul că este membru al ALDE, și doamna este într-adevăr membru ALDE, și dacă prin comportamentul pe care îl are atinge imaginea partidului sau prin ceea ce face denotă că sunt elemente contrare Statutului ALDE, o să fie luate în discuție în Biroul municipal și se vor lua măsuri sancționatorii, așa cum spuneam care merg până la excludere. Am mai avut o discuție pe acest subiect în trecut și am sperat că am fost înțeles”.

Cristian Dima a mai spus că îi va cere consilierului ALDE de la Tecuci și șef al organizației locale, Vasile Diaconu, cel care a susținut numirea lui Gologan în această funcție, să demareze procedurile în vigoare, conform Statutului.

„Nimeni nu poate proteja, nici măcar Vasile Diaconu, o persoană care aduce prejudicii de imagine partidului. Politica se face în limitele oamenilor rezonabili, iar eu aleg să fac o astfel de politică. Co oameni rezonabili.” a ținut să precizeze liderul județean.


Distribuie articolul

You May Also Like