Noua echipă de prorectori a UDJ, sub conducerea lui Marian Barbu

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJ) din Galați a anunțat oficial noua conducere, după ce vineri, în cadrul unei şedinţe de Senat, a avut loc semnarea contractului de management între Senatul Universității și Marian Barbu, noul rector al instituției pentru următorii cinci ani.

Mandatul domnului prof. univ. dr. ing. Marian Barbu a intrat în vigoare pe 15 mai, conform Ordinului Ministrului Educației, care l-a confirmat în această funcție. În aceeași ședință a Senatului, rectorul UDJ a prezentat echipa sa de prorectori, vitali pentru dezvoltarea universității.

Echipa este formată din Elena Mereuță, responsabilă de activitatea didactică, asigurarea calității și relațiile internaționale; Cezar-Ionuț Bichescu, responsabil de managementul financiar și strategiile administrative; Adrian Micu, focalizat pe activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare și parteneriatul cu mediul economico-social; Ștefan Baltă, prorector pentru strategii universitare și parteneriatul cu studenții; George Schin, gestionând resursele umane și aspectele juridice; și Arthur Tulus, responsabil de strategii și relații instituționale.

Așadar, unele speculații privind motivele retragerii lui Ștefan Baltă din cursa pentru rectorat, chiar în ajunul celui de-al doilea scrutin, abia acum ar putea să prindă contur. Deși unii îl văd sacrificându-se pentru stabilitatea universitară, așa cum a sugerat și într-un mesaj comunității, alții suspectează că retragerea a fost o strategie pentru a obține o poziție de conducere sau pentru a evita discuțiile despre o presupusă plagiere a uneia dintre lucrările sale. Acuzația de plagiat nu a fost confirmată, dar noua sa poziție semnificativă în conducerea universității alimentează celelalte suspiciuni ale unora dintre colegii săi.

Pe de altă parte, Cezar-Ionuț Bichescu, numit prorector pentru managementul financiar și strategii administrative, și-a suspendat activitatea în această funcție chiar în ziua numirii, pentru a se dedica rolului de city manager al Galațiului.


Distribuie articolul

You May Also Like