Noile măsuri de relaxare a restricțiilor COVID intră în vigoare pe 1 iulie

Distribuie articolul


Noile măsuri de relaxare a restricțiilor COVID intră în vigoare joi, pe 1 iulie, așa cum au stabilit membrii Guvernului Cîțu.


Începând de joi, restaurantele și cafenelele vor funcționa la 100% din capacitate (în creștere de la 70%) și cu două ore mai mult, până la ora 2.00. De asemenea, cluburile și discotecile vor fi deschise la 70% din capacitate (în creștere de la 50%), cu persoane vaccinate, până la ora 2.00.
Petrecerile private de la nunți și botezuri pot fi organizate cu 150 de persoane în aer liber (față de 100) și 100 la interior (față de 70).

Totuși, dacă toate persoanele sunt vaccinate, petrecerile se pot organiza cu cel mult 300 persoane la interior și la capacitate maximă la exterior


La evenimentele publice, festivaluri, concerte și spectacole, pot participa 2.500 de persoane, în creștere de la 1.000. Participarea este permisă numai celor vaccinați complet, testați negativ sau vindecați. Prin excepție, aceste evenimente pot avea peste 2.500 de participanți, dar numai dacă toți participanții sunt vaccinați complet.


La competițiile sportive este permis accesul la 50% din capacitate, iar sălile de sport și/sau fitness în spațiile închise vor funcționa la capacitate maximă (față de 70%, în prezent).


La fel, locurile de joacă pentru copii în spațiile închise vor fi deschise la o capacitate de 70% (față de 50%, în prezent), iar conferințele la interior se pot organiza cu maximum 150 de persoane (față de 100, în prezent).

Foto’ digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like