Noi restricții în timpul stării de alertă. Află AICI ce se va întâmpla la Galați

Distribuie articolul

Au fost stabilite noi restricții în timpul stării de alertă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul Sars Cov 2. Noile reguli vor intra în vigoare la 1 august, au un caracter general și vor fi aprofundate de autoritățile locale.

În primul rând a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Măsura se va aplica în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și nu vizează persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Spațiile aglomerate vor fi stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență. Aproape sigur gălățenii vor purta mască de protecție pe faleza Dunării, după ce marți premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre zonele aglomerate, cu risc de răspândire a virusului, și a oferit ca  exemplu negativ falezele din Galați și Brăila.

De asemenea, masca va fi folosită în piețele agroalimentare, în parcurile aglomerate și în locurile unde se adună oamenii pentru socializare. La Galați este vorba despre Grădina Publică, zona de la Spicu și parcul șahiștilor din Țiglina 1.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai stabilit că terasele și sălile de jocuri de noroc se vor închide la ora 23.00. În plus, pe terase va fi interzis dansul deoarece acesta presupune interacțiune fizică între persoane, au stabilit membrii Comitetului. Pe plaje, atât pe nisip cât și în apă, distanța mai mică de 2 metri între persoane este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de rude apropiate.

Cei care nu poartă masca în locurile stabilite de autorități pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 5.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like