Noi regulamente auto din 2020

Distribuie articolul

UE va putea să verifice și să retragă mașinile poluante de pe orice piață europeană.

Negociatorii UE au obținut dreptul să fie deasupra autorităților naționale în domeniul normelor de emisii (precum RAR), astfel încât pot să verifice și să retragă de pe piață mașinile poluante atunci când e cazul. Noile regulamente ar urma să intre în vigoare în 2020.

Autoritățile europene au semnat un acord pentru condiții mai aspre de intrare pe piață a autoturismelor cu un grad de poluare peste limita admisă.

Potrivit noului acord, Comisia Europeană poate să treacă peste instituțiile naționale de omologare și verificare, așa cum este RAR în România.

Autoritățile vor putea fi verificate, auditate, iar reprezentanții UE vor avea dreptul să retragă omologări și să declanșeze chemări în cazul în care sunt constatate încălcări ale normelor de emisii. Vor putea fi aplicate amenzi de până la 30.000 de euro pe mașină în cazul încălcărilor standardelor UE.

În plus, acordul prevede sporirea numărului de controale ale autovehiculelor care sunt deja pe piața europeană.

Acordul politic preliminar la care au ajuns Parlamentul European, Consiliul și Comisia prin negocieri tripartite este, în prezent, supus aprobării oficiale a Parlamentului European și a Consiliului. Regulamentul va fi apoi direct aplicabil în toate statele membre și va deveni obligatoriu la 1 septembrie 2020, scrie automarket.


Distribuie articolul

You May Also Like