Noapte albă la Observatorul astronomic din Galați. Gălățenii sunt invitați să urmărească eclipsa de lună

Distribuie articolul

Observatorul din Galați se pregătește pentru un eveniment astronomic important. La noapte va avea loc o eclipsă parțială de lună care va putea fi observată din numeroase puncte de pe glob, inclusiv din România. La Galați, evenimentul astronomic va fi vizibil în întregime, maximul eclipsei urmând să se producă la jumătate de oră după miezul nopții.

Evenimentul va putea fi observat în condiții optime de la Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați. În timpul eclipsei, observatorul va pune la dispoziţia publicului vizitator, în intervalul 21.30 – 03.30, toate instrumentele din dotare pentru observaţii astronomice. Accesul publicului la eveniment se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC.

„În noaptea de 16 spre 17 iulie 2019 se va produce o eclipsă parţială de Lună, vizibilă și de pe teritoriul României. Fenomenul astronomic va începe pe 16 iulie, la ora 23h 01m 43s şi se va termina pe 17 iulie, la ora 01h 59m 39s, maximul eclipsei fiind la ora 00h 30m 44s. Magnitudinea eclipsei parţiale de Lună va fi de 0,6531 (65,31%). Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluță Galaţi va fi deschis publicului în intervalul 21.30 – 03.30 (ultimul vizitator intră la ora 03.00). Preţul biletului de acces la Observatorul Astronomic este de  3 le/persoană, intrarea făcându-se doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC”, au anunțat reprezentanții Complexului Muzeal de Științele Naturii.

Dacă vremea va fi nefavorabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile de la observator.


Distribuie articolul

You May Also Like