Poliția Rutieră a dat sancțiuni cu viteza de 8,5 amenzi pe oră

Distribuie articolul

1.415 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 162 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii din Galați, în urma unei acțiuni care a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

”În perioada 08 – 15 iulie, polițiștii Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră. Cu această ocazie, polițiștii rutieri au constatat 1.415 contravenții, dintre care 1.393 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 349 sancțiuni contravenționale pentru depășirea regimului legal de viteză, 403 pentru abateri pietoni, 47 pentru nerespectarea de către bicicliști a prevederilor legale, 594 pentru alte abateri la regimul rutier”, precizează IPJ Galați.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 162 de premise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 32 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 18 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reținute 45 de certificate de înmatriculare.

”În cursul acțiunii au fost constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, 2 de părăsire a locului accidentului, 1 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 1 de refuz de recoltare a probelor biologice”, mai spun reprezentanții IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like