Nici o întrebare! Florin Iordache, ales pe viață președinte al Consiliului Legislativ

Distribuie articolul

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ. Procedura a avut loc în Parlamentul României, iar Iordache a obținut 185 de voturi. Contracandidatul său, Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi. Liberalii îi acuză pe cei de la USR că au făcut blat cu social democrații.

Florin Iordache a fost susținut de opoziție și a câștigat fără emoții alegerile. Singurii care l-au votat pe Zegrean au fost liberalii, susține Ludovic Orban, liderul PNL.

„Noi am avut candidat, am avut un candidat serios, un candidat care a condus Curtea Constituțională, un candidat care are cariera profesională și expertiza necesară ca să îl recomande pentru ocuparea unei funcții atât de importante cum este funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Din păcate, singurii parlamentarii care au votat cu domnul Zegrean au fost parlamentarii PNL. Cum au votat ceilalți se poate vedea pe voturi”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Iordache va merge în fruntea Consiliului Legislativ după ce conducerea PSD îl anunțase că nu îi mai oferă o poziție pe listele de candidați la alegerile parlamentare. Funcția de președinte al Consiliului Legislativ asigură stabilitate și bunăstare celui care o ocupă. Nu este o limită a mandatului (practic este pe viață) și nu există nicio procedură prin care președintele poate fi revocat din funcție. Salariul este de 12.000 de lei pe lună, așa cum reiese din declarația de averea a lui Dragoș Iliescu, fostul președinte al Consiliului Legislativ care a ocupat funcția un sfert de secol.

Consiliul Legislativ este o instituţie care avizează toate legile depuse la Parlament astfel încât ca reglementările să nu se contrazică sau să se suprapună cu alte acte normative.


Distribuie articolul

You May Also Like