Ministerul Educației promite condiții decente pentru olimpici

Distribuie articolul

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a spus ca va propune Guvernului dublarea alocației de masă și cazare pentru elevii olimpici iar premiile în bani pentru cei care obțin performanțe vor fi și ele, de asemenea majorate.


Această promisiune vine după ce mai mulți participanți la olimpiadele naționale care au avut loc în mai multe județe din țară s-au arătat dezamăgiți de condițiile de cazare.


Sorin Câmpeanu a mai spus că alocația pentru cazare și masă a fost deja majorata de la 50 de lei la 100 de lei pe zi pentru un elev, însă suma trebuie dublată pentru a le asigura elevilor condițiile necesare pentru a-și atinge potențialul.

„Planul integrat de susținere a performanței, presupune intervenții pe trei paliere. În primul rând, bursele pentru elevii cu rezultate la olimpiade au crescut de la câțiva lei, la 500 lei pe lună. Apoi, alocația pentru cazare și masă pentru un elev a fost ani la rând 50 de lei pe zi, un cuantum ridicol, și a fost crescută la 100 de lei pe zi la olimpiadele despre care vorbim. Iar propunerea Ministerului, va fi ca de îndată, adică în zilele următoare, alocația să fie crescută la 200 de lei pe zi pentru cazare și masă pentru elevii olimpici. Premiile vor crește la 1000 de lei pentru premiul I, 700 de lei pentru premiul al II-lea, 500 de lei pentru premiul al III-lea si 300 de lei pentru mențiune. Bursele deja există, premiile și alocația vor fi mărite”, a spus Sorin Câmpeanu.

Elevii olimpici, dezamăgiți de condițiile de cazare la competițiile din țară

Mai mulți elevi care au participat la olimpiadele naționale din acest an s-au plâns că au fost cazați în camere insalubre, cu mobilier stricat și lenjerii murdare pe pat. În plus, unii dintre ei au spus ca au îndurat frigul pe parcursul competițiilor.


Inspectorul General Școlar, Gina Brânzan ne-a declarat că la Galați, nu a fost nicio problemă legată de cazare, olimpicii fiind cazați în condiții civilizate.


Distribuie articolul

You May Also Like