”Nazistul”, 22 ani de închisoare 

Distribuie articolul

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Alexandru Ștefan, zis ”Nazistul”, la 22 de ani de închisoare și interzicerea unor drepturi, fiind găsit vinovat de omor prin cruzimi. Pedeapsa stabilită de judecătorii Curții de Apel este cu 4 ani mai mare decât cea a primei instanțe, Tribunalul Galați, care, anul trecut, l-a condamnat pe incendiatorul de oameni la 18 ani de detenție.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Desfiinţează în parte sentinţa penală 638 din 26.10.2017 pronunţată de Tribunalul Galaţi şi în rejudecare. Majorează de la 18 ani închisoare la 22 de ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Alexandru Ştefan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 în referire la art. 189 alin. 1 lit. f şi h Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Alexandru Ştefan împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Menţine starea de arest a inculpatului Alexandru Ştefan şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia, prin prezenta hotărâre, durata arestării preventive de la 25.10.2016 la zi, respectiv 29.05.2018. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat ocazionate de soluţionarea cauzei în apel. Suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu (avocat Morândău Mariana) va fi avansată către Baroul Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în sentința pronunțată de Curtea de Apel Galați.

În noaptea de 20 spre 21 octombrie 2016, în jurul orei 3.00, doi bărbați din Galați, care trăiau sub cerul liber, au fost incendiați în timp ce dormeau pe stradă, în fața unui magazin, înveliți cu cartoane. Imagini cumplite cu oamenii străzii în flăcări, surprinse de camere video din zonă, au făcut înconjurul țării. Una dintre victime a suferit arsuri pe trei sferturi din suprafața corpului, cealaltă pe circa 35-40%. Incendiatorul a fost arestat cinci zile mai târziu. Ambii oameni ai străzii au murit ulterior în spital, unul la Galați, altul la București.


Distribuie articolul

You May Also Like