PNL Galați: „2017 este un an pierdut pentru România”

Distribuie articolul

Județul Galați este ocolit de rețelele de infrastructură și de marile investiții. Este concluzia liberalilor gălățeni care au realizat un bilanț al guvernării PSD-ALDE. Potrivit PNL, județul nu a beneficiat de atenție din partea autorităților centrale deși în Guvern au fost trei gălățeni: Viorel Ștefan(ministru de Finanțe în cabinetul Grindeanu), Cristian Dima (ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) și Lucian Georgescu (ministrul Cercetării și Inovării).  Reprezentanții PNL Galați au evidențiat două măsuri care îi afectează pe gălățeni.

„Guvernul a cerut anul trecut să-i fie retrocedate statului 655 ha din Cartierul Dimitrie Cantemir, acțiune prin care se pierde șansa dezvoltării orașului în această direcție. La fel de grav, guvernul a anulat construirea celor 4 corvete în Șantierul Naval Damen, contract de 3,6 miliarde de lei (800 milioane EUR)  prin care se asigurau locuri de muncă pentru câteva mii de gălățeni”, a declarat președintele PNL Galați, George Stângă.

În plus, liberalii gălățeni consideră că 2017 este un an pierdut pentru România atât din perspectiva infrastructurii cât și a dezvoltării economice, sănătății sau educației. Argumentele liberalilor sunt creșterea indicelui ROBOR și a inflației, prăbușirea monedei naționale și majorarea prețurilor la utilități și la alimente.


Distribuie articolul

You May Also Like