Moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu

Distribuie articolul


O moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu va fi depusă la mijlocul lunii viitoare. Liderul PSD, Marcel Ciolacul, a anunțat că demersul va fi inițiat de PSD ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.


Anunțul a fost făcut la finalul discuțiilor de miercuri, din Parlament, pe tema PNRR. După ce premierul Florin Cîțu a prezentat strategia României în ceea ce privește planul de redresare post COVID în valoare de 29,9 miliarde de euro, reprezentanții opoziției au atacat Guvernul.


Președintele PSD Marcel Ciolacu, a anunțat, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie.


„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu.


În prezent, opoziția nu are voturile necesare pentru a dărâma Guvernul și se bazează pe voturile minorităților și pe câteva trădări din partea parlamentarilor puterii.


Distribuie articolul

You May Also Like