Forța Dreptei amenință Guvernul: „dacă nu anunţă data alegerilor anticipate, vom demara procedura de atac în contencios”

Distribuie articolul

Președintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a atacat Guvernul pentru că nu a organizat alegeri în zeci de localități unde pozițiile de primar sunt vacante. Vom demara procedura de atac în contencios, a amenințat Orban.

Declarațiile au fost făcute la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

„Constatăm că Guvernul cu stele a pus în cui democraţia şi a uitat să organizeze alegeri locale acolo unde sunt vacante poziţiile de primar. La ora actuală în peste 30 de localităţi nu mai există primari din diferite motive, pe motive de incompatibilitate, din motive care ţin de condamnări care au fost primite şi care au dus la vacantarea postului de primar. De cel puţin şase luni de zile Guvernul nu organizează alegeri în aceste localităţi, permiţând conducerea treburilor publice de către oameni care nu au niciun fel de legitimitate şi este o gravă încălcare a legii în România, ca şi o încălcare evidentă a Constituţiei săvârşită de Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Cei de la Forța Dreptei cer Guvernului să organizeze rapid alegeri.

„Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale cât mai repede în localităţile în care posturile de primari sunt vacante”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

Liderul formațiunii de dreapta a explicat că Guvernul va fi chemat în instanță.

„În cazul în care nu vor anunţa data alegerilor anticipate, vom demara procedura de atac în contencios pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale”, a precizat Ludovic Orban.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns