Mizeria și lipsa de profesionalism în serviciile de alimentație publică se plătește

Distribuie articolul

Braseria “Ca la Mama Acasă “, aparţinând SC Autoservirea Marrdram SRL (din cartier Micro 39) a fost închisă de Protecția Consumatorilor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a primit o sesizare privind mizeria și calitatea proastă a servirii și a descins în această locație. Ce au găsit comisarii i-a pus pe gânduri și au aplicat la sânge legea. Au amendat patronii și personalul și au închis temporar „autoservirea”.

Potrivit CJPC, neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

– folosirea unor condiții improprii de preparare și depozitare a produselor alimentare, cu pereți murdari, paviment insuficient igienizat, tavan cu infiltrații de apă,

– utilizarea unor vase și ustensile neprofesionale,

– nerespectarea la masa caldă a temperaturii de 60 grade C de păstrare a mâncărurilor preparate în unitate,

– neafișarea tuturor informațiilor privind ingredientele utilizate la prepararea mâncărurilor, a substanțelor alergene conținute în produsele preparate precum și a valorilor nutriționale ale mâncărurilor..

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 10 000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate şi oprirea definitivă de la comercializare a  preparatelor neconforme.


Distribuie articolul

You May Also Like