Copiii din Galați, Exploratori în Proiectul „Păsările și Penajul lor“

Distribuie articolul

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 36 Galați au fost parte a unui proiect educațional, intitulat „Păsările și penajul lor”. Această inițiativă, sub coordonarea muzeografei Luca Mariana și conservatoarei Popa Ionelia, a reprezentat o incursiune educativă în lumea pasionantă a păsărilor și a penajului acestora.

În cadrul acestei activități, copiii de la grupa mijlocie au explorat noțiuni fundamentale din domeniul ornitologiei, extinzându-și cunoștințele despre viața și trăsăturile distincte ale păsărilor. Subiectele discutate au inclus importanța penelor în existența păsărilor, metodele de îngrijire a penajului și fenomenul schimbării acestuia.

Proiectul a dezvăluit, de asemenea, informații relevante despre speciile de păsări care s-au adaptat în Grădina Botanică Galați și cele care fac parte din moștenirea biodiversă a Grădinii Zoologice din Pădurea Gârboavele.

Profesoara Sandu Mihaela, care a asistat la această inițiativă educativă, a subliniat scopul său de a stimula curiozitatea copiilor față de mediul natural și a oferi oportunitatea de a învăța într-un mediu interactiv și distractiv. Cu sprijinul coordonatorilor, copiii au pătruns în universul captivant al păsărilor și a penajului acestora, contribuind astfel la dezvoltarea unei educații durabile și ecologice.


Distribuie articolul

You May Also Like