O săptămână de Hag Street Art, în Galați

Distribuie articolul

Începând de săptămâna viitoare, Galațiul va fi gazda celei de-a doua ediții a Htag Street Art Festival, un eveniment care promovează arta stradală și interacțiunea acesteia cu comunitatea locală. Între 13 și 19 mai, Parcul Aventura de lângă Plaja Dunărea va deveni un adevărat laborator de creativitate urbană.

Festivalul va aduce la Galați peste 15 artiști internaționali și români, care vor crea prima Galerie de Artă Urbană în aer liber din România. Participanții vor realiza 10 picturi murale și 1.000 de metri pătrați de graffiti, transformând parcarea într-un vibrant spațiu de expresie artistică.

Printre momentele de atracție se numără workshop-uri despre banda desenată și ilustrație, proiecția documentarului „De ce scriu ăştia pe pereţi”, urmată de o sesiune de întrebări și discuții cu artiștii. Gălățenii vor putea de asemenea să exploreze o expoziție de artă urbană organizată de Pisica Pătrată, Ionuț Popescu și Roper, și să participe la ateliere interactive.

Artiști din toate colțurile lumii, ca Kogaone din Franța, Alex Senna din Brazilia și Farid Rueda din Mexic, vin la Galați să aducă un suflu internațional festivalului. Alături de ei, doi talentați artiști gălățeni, ATOMA și Gorgika85, vor demonstra ce înseamnă arta stradală românească.

Festivalul este susținut de Primăria Municipiului Galați, Valea Jiului Society și Asociația Inteligent Street Art. Cristian Scutaru, organizatorul evenimentului, spune că vrea să arate cât de frumoasă poate fi arta când iese în stradă și cum poate schimba fața unui oraș.

Mai multe detalii despre programul complet al festivalului și despre artiștii participanți sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului, Htag Festival. Organizatorii încurajează gălățenii și vizitatorii să profite de această săptămână artistică unică pentru a experimenta și aprecia arta urbană într-un cadru neconvențional.


Distribuie articolul

You May Also Like