Ministrul Sănătății: „Dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”

Distribuie articolul

Avertisment dur de la Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta spune că România trece printr-o fază complicată a epidemiei care ar putea duce la impunerea stării de urgență. Totuși, în prezent autoritățile controlează situația și speră să ducă epidemia pe o pantă descendentă, a precizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a spus că de vină pentru înrăutățirea situației sunt românii care nu au respectat regulile impuse de autorități

„O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele și săptămânile, chiar lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia. Suntem în acel moment în care ne uitam spre vamă ce va veni de sărbătorile pascale. Cam asta se întâmplă și astăzi, numai că astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, în timpul unei intervenții telefonice la postul tv Antena 3.

Tătaru a mai spus că în momentul de față nu se discută despre impunerea stării de alertă, dar că se poate ajunge acolo dacă situația se înrăutățește.

„Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”, a precizat Tătaru.

Starea de urgență a fost impusă la începutul epidemiei timp de două luni. Ulterior, autoritățile au declarat stare de alertă.


Distribuie articolul

You May Also Like