Ministrul Educației va trimite corpul de control în școlile cu rezultate proaste la examenele naționale și militează pentru testarea COVID

Distribuie articolul


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că va trimite corpul de control în școlile cu rezultate proaste la examenele naționale.

De asemenea, ministrul a vorbit despre posibilitatea introducerii testelor COVID în școli, în viitorul an școlar.


Anunțul a fost făcut vineri în cadrul unei conferințe de presă în cadrul căreia ministrul Cîmpeanu a prezentat rezultatele la examenele naționale. Demnitarul a spus că sunt peste 40 de școli cu promovare zero care vor fi verificate de corpul de control.


„Este nevoie de o analiză amănunțită în fiecare situație. Vom trimite corpul de control al ministrului, poate chiar la nivel de ministru și secretari de stat. Vor merge în fiecare școală care a avut promovare zero pentru a analiza ce s-a întâmplat”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.


Reprezentantul Guvernului a mai spus că vor fi luate măsuri în aceste cazuri speciale. În județul Galați nu sunt școli în această situație.


În ceea ce privește viitorul an școlar și discuțiile despre valul 4 al pandemiei, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre vaccinare și testare.


„Noi subliniem importanța vaccinării și testării. Există propuneri în unele domenii ca să se impună testarea celor care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală, este una dintre propuneri”, declarat Sorin Cîmpeanu.


60% din personalul din învățământ este vaccinat cu o doză sau cu două, a mai spus ministrul Câmpeanu. Rezultatul a fost aflat prin interogări directe, a precizat demnitarul.

Foto :digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns