Ministerul Sănătății face anchete și îi amendează pe cei care se vaccinează înainte să le vină rândul

Distribuie articolul


Ministerul Sănătății a anunțat că face anchete și îi amendează pe cei care nu respectă prioritățile în ceea ce privește vaccinarea. O amendă de 5.000 de lei a fost dată unui medic din Călărăși.
Ministerul Sănătății anunță că încă nu sunt suficiente doze de vaccin pentru toți românii și le solicită românilor să dea prioritate bătrânilor, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale. Dacă regulile de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de autorități.


De altfel, joi, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. Pociovalișteanu Petrică, pentru „nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.


„Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul Eremia Niculae (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr Pociovalișteanu Petrică. La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. Pociovalișteanu Petrică, afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere. Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, scrie în informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași.


Distribuie articolul

You May Also Like