Galerie foto/Prețuri mari și prețuri mici la Târgul de Toamnă de la Galați

Distribuie articolul

Deschiderea oficială a Târgului de Toamnă de la Galați a avut loc vineri dimineață la Piața Centrală. Au participat sute de gălățeni și autoritățile locale. Atmosfera a fost întreţinută de fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Peste 300 de producători agricoli au participat la evenimentul organizat de Administrația Piețelor Agroalimentare, Primăria Galați și Consiliul Județului Galați. Până duminică, Piața Centrală a fost cartierul general al celor mai buni producători autohtoni de legume și fructe, miere și produse apicole, carne și produse din carne, lactate, vinuri și alte băuturi alcoolice, pâine și produse de panificație, dulciuri și alte delicatese.

În prima zi a Târgului de Toamnă, sute de gălăţeni s-au înghesuit la tarabe. Unii au venit, au văzut și au plecat fără să cumpere multe produse. „Sunt scumpe. Scumpe tare, nu ne putem lipi noi, cu banii noştri. Am cumpărat doar două kilograme de gogoşari, un kilogram de nuci, mai nimic, nu avem cu ce”, s-a plâns unul dintre vizitatori.
Alți gălățeni au profitat de ocazie ca să-și umple sacoșele. „Prețurile sunt acceptabile, eu am luat mai multe lucruri, am şi gustat şi mi se pare că sunt acceptabile. Am cumpărat peşte, brânză, must şi vin. Poate mai iau și alte lucruri, mai caut, nu plec încă”, a declarat un cumpărător.

La eveniment au participat şi reprezentanții autorităților locale. Aceștia au vizitat standurile, au stat de vorbă cu producătorii și au gustat produsele expuse. „Recolta este bună, bogată, a fost un an agricol bun, din păcate ultimele două luni, septembrie şi de la jumătatea lui august nu mai avem precipitaţii. Dar anul agricol începe în octombrie, anul anterior, şi se termină în octombrie, anul următor, deci a fost un an bun, cu producţie bună”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Târgul de Toamnă a reunit la tarabe și standuri numai producători agricoli din județul Galați. Excepție a făcut sectorul meșteșugurilor populare unde au fost prezenți artizani din mai multe colțuri ale țării. Și anul acesta, Târgul de Toamnă s-a desfășurat sub sloganul „Trăiește sănătos, mănâncă românește”. Târgul a fost deschis până duminică seara.


Distribuie articolul

You May Also Like