Ministerul Educației a anunțat când ar putea fi organizate Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Distribuie articolul

Examenele Evaluarea națională și Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care s-a referit la probele scrise ale examenelor. Totuși datele nu sunt bătute în cuie putând fi modificate în funcție de evoluția crizei provocate de COVID-19.

Monica Anisie a anunțat că subiectele de la examenele naționale nu vor cuprinde teme din semestrul al doilea, compromis din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul a mai spus că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată, la fel ca simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a doua, a patra și a șasea, precum și olimpiadele si concursurile.

Datele examenelor naționale și ale reluării cursurilor pentru toți elevii se vor stabili în funcție de evoluția epidemiei. În prezent, intenția Ministerului Educației este să se permită reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și după luarea măsurilor de siguranță. În ceea ce privește înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare, autoritățile nu au stabilit încă o dată. Aceasta va fi stabilită în funcție de momentul reluării cursurilor, a precizat ministrul Monica Anisie.


Distribuie articolul

You May Also Like