Investiție de 22 de milioane de euro într-o axă a orașului Galați

Distribuie articolul


Autoritățile investesc 22 de milioane de euro într-o axă a orașului Galați. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între Bariera Traian și patinoar. Proiectul Primăriei Galați este implementat cu fonduri europene, iar constructorii încep treaba luni, 19 octombrie.
Lucrarea ar trebui să fie gata peste 16 luni.

Conform planului, vor fi făcute lucrări de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor, vor fi construite locuri de parcare și piste de bicicliști și vor fi montate indicatoare și marcaje rutiere noi. În plus, va fi modernizat iluminatul public stradal, vor fi mutate în subteran toate cablurile de pe stâlpi și vor fi reabilitate complet rețelele de apă și canalizare. De asemenea, șinele de tramvai și stațiile pentru călători vor fi înnoite complet.


„În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitare și modernizare a stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor, precum și reabilitarea părții carosabile; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar și 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori și arbuști; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Investiția reprezintă continuarea firească a proiectului care vizează modernizarea tronsonului Siderurgiștilor – 1 Decembrie 1918.

Cele două artere ale orașului Galați sunt modernizate cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like