Gălățenii sunt fricoși sau responsabili. Statisticile arată că locuitorii orașului și-au redus foarte mult ieșirile pe stradă

Distribuie articolul

Gălățenii sunt mai fricoși. Ori respectă cu atenție legile. Mai degrabă prima variantă. Conform statisticilor, în ultima perioadă cetățenii din Galați au ieșit foarte rar din casă. Asta în comparație cu celelalte județe unde oamenii nu prea se încurcă de prevederile ordonanțelor militare.

Statistică în care ne-am băgat nasul nu este făcută de un birocrat, ci de un „domn” competent cunoscut sub numele Google. Potrivit Digi24, sistemul a colectat date de la aplicațiile instalate pe dispozitivele utilizatorilor pentru un studi despre mobilitatea populației în timpul pandemiei de coronavirus.

Uite așa am aflat că românii şi-au redus în medie cu 81% ieşirile în scop recreativ (shopping, cârciumă, mall, cinematograf). De asemenea, au scăzut cu aproape 50% ieșirile la piață, cu circa 61% timpul petrecut în zone de promenadă și cu 70% plimbările cu autobuzul. În schimb, mersul la locul de  muncă a scăzut cu doar 39%, iar timpul petrecut în case a crescut cu 15%.

Gălățenii sunt băieți buni când vine vorba despre ordonanțe militare și restricții. 80% dintre ei stau prin case și evită ceea ce statistica numește în mod generic „ieșiri în scop recreativ”. Asta înseamnă că aproximativ 20% dintre gălățeni sunt băeți de băeți, fete dă fete, în general șmecheri care au ca urgență să-și scoată troaca de lux la plimbare prin oraș.

Se poate și mai rău. Cei mai nărăvași sunt cetățenii din județele Teleorman, Ialomița și Giurgiu. Aceștia și-au redus ieșirile în proporție de 60%.


Distribuie articolul

You May Also Like