Liberalii gălățeni, faza pe șest

Distribuie articolul

Chiar dacă la nivel național, actualul premier pare să aibă ceva avantaj în fața contracandidatului său, președintele în exercițiu, Ludovic Orban, în Organizația gălățeană a liberalilor părerile sunt împărțite. Și sunt așa de bine împărțite că nimeni nu se poate hazarda să dea un câștigător cert.

Parlamentarii sunt favorabili lui Orban, George Scarlat și Onuț Atanasiu lăsându-l practic minoritar pe liderul George Stângă ce a declarat că-l susține pe Florin Câțu.

Declarația președintelui PNL Galați, cum că opțiunea sa este pentru actualul premier a fost făcută acum ceva timp, bineînțeles pe facebook, că acolo se face politică mai nou, mai degrabă pe persoană fizică, dacă avem în vedere că încă este valabilă o decizie a BPJ prin care s-a ratificat susținerea organizației pentru Orban.

Miercuri, surpriză însă. Președintele PNL, Ludovic Orban, a descins la Galați pentru a-și prezenta moțiunea cu care încearcă să câștige un nou mandat în fruntea partidului.

Șeful PNL a vizitat Galațiul chiar în ultima zi în care se puteau depune candidaturi.

„Le-am transmis liberalilor gălățeni că suntem în ultima zi de depunere a candidaturilor, astfel că, la Congresul PNL din 25 septembrie trebuie să aleagă între mine și Florin Cîțu. Președintele PNL este cea mai importantă piatră din construcția partidului, este omul care poate aduce puncte sau poate duce la pierderea de puncte pentru Partidul Național Liberal. Este cel care poate să genereze încredere sau neîncredere. Le-am spus liberalilor să se evalueze ce calități, ce exigențe trebuie să aibă președintele PNL, din punct de vedere al cunoașterii, al experienței, al carismei, al empatiei și al simpatiei față de oameni, inclusiv al capacității de a comunica”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL le-a spus liberalilor gălățeni că partidul va continua să guverneze.

„Liberalii trebuie să voteze pentru binele Partidului Național Liberal și pentru binele României, pentru că PNL nu este orice partid. Noi suntem o certitudine pentru România pentru că noi avem capacitatea de a duce România în direcția corectă, de a guverna bine. Iar de modul în care va fi reprezentat Partidul Național Liberal depinde cum va fi guvernată România și, implicit, șansa noastră în fața alegătorilor”, a precizat Orban.

Deci, o întâlnire pe șest, în casă conspirativă, de parcă liberalii sunt în ilegalitate. Suntem curioși dacă și prezentarea moțiunii de către Câțu va fi operată pe undeva pe la mijlocul gârlei, pe-un vas de cursă scurtă.

https://www.facebook.com/IonelDanca.ro/videos/590749358970366/


Distribuie articolul

You May Also Like