Mini ghid pentru consumatorii online în domeniul protecției datelor cu caracter personal

Distribuie articolul

InfoCons a lansat online un scurt îndrumar de aplicații și ddetalii despre datele cu caracter personal ale consumatorilor care cumpără produse și servicii prin intermediul internetului.

Reţineţi! Dacă alegeţi să faceţi cumpărături online sau să participaţi la licitaţii online, asiguraţi-vă că sunteţi la curent cu politica de rambursare şi de gestionare a proceselor de litigii şi fiţi atent să nu vi se taxeze un preţ excesiv. De asemenea, este recomandat să utilizaţi un serviciu de custodie.

Acest serviciu va reţine plata dumneavoastră şi o va trimite vânzătorului odată ce aţi confirmat primirea articolului achiziţionat. De regulă, se percepe o mică taxă pentru acest serviciu. Atenţie! Nu cumpăraţi niciodată de la ofertanţi evaluaţi slab pe site-urile de licitaţii şi asiguraţi-vă că faceţi cumpărături numai de pe site-uri legitime de cumpărături.

Gândiţi-vă! Nu răspundeţi e-mailurilor spam, chiar şi cu scopul de vă dezabona şi nu faceţi click pe link-uri şi nici nu apelaţi numere de telefon listate într-un e-mail spam. Asiguraţi-vă că deţineţi software de protecţie şi consultaţi un specialist în calculatoare. Cercetaţi!

Dacă într-un e-mail sau o fereastră pop-up vi se oferă un produs sau un serviciu ce vă interesează întra-adevăr şi oferta pare rezonabilă, asiguraţi-vă că înţelegeţi toate termenele şi condiţiile precum şi costurile implicate înainte de efectua o achiziţie sau de a furniza date dumneavoastră. Întrebaţi-vă! Deschizând acest e-mail suspect voi prejudicia securitatea calculatorului meu? ”InfoCons este singura voce la nivel național pentru consumatori, membru cu drepturi depline a Organizației Mondiale Consumers International.

Asociația de consumatori este necesară acum, mai mult ca niciodată. Protecția consumatorului este misiunea pe care ne-am asumat-o. Viziunea noastră este o lume unde să avem cu toții acces la siguranță, bunuri și servicii durabile. Puterea noastră colectivă este suportul pentru consumatorii din întreaga țară”, se arată în kit-ul de prezentare al asociației


Distribuie articolul

You May Also Like