Cu centrala termică abia montată, Școală 19 stă închisă de două zile din cauza frigului

Distribuie articolul

Varianta aleasă de municipalitate, de a decupla unitățile de învățământ de la sistemul centralizat de termoficare și a le dota cu centrale proprii se dovedește una proastă, atât timp cât nu a fost specializat un angajat să întrețină aparatura. Astfel, câteva sute de elevi și cadrele didactice de la Școala Generală nr. 19 nu mai merg la ore de două zile, de când s-a defectat instalația care ar fi trebuit să le producă agentul termic. Instalație abia montată.

”S-a stricat centrala termică și nu există niciun angajat care să fie pregătit să se ocupe de ea, după cum nu există nici vreun contract de mentenanță cu vreo firmă. Amatorismul din administrația locală face încă o dată victime în rândul elevilor și al profesorilor”, a declarat astăzi senatorul George Stângă, președintele PNL Galați.

Un incident similar a fost înregistrat și la Școala Generală nr. 28, în acest caz orele nefiind însă întrerupte.

În urmă cu doar două săptămâni, consilierul local liberal Onuț Atanasiu atrăgea atenția că nu există oameni specializați sau firme care să opereze sistemele de încălzire și că multe din lucrări încă nu au fost recepționate, pentru că firmele care au montat instalațiile nu și-au primit banii de la Primăria Galați.

Fiecare unitate de învățământ trebuia să aibă un fochist sau un specialist care să se asigure ca instalația respectivă să funcționeze la anumiți parametri sau să li se ofere buget să contracteze un serviciu de mentenanță.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns