Militar din Galați, sub tricolor la ”Invictus”

Distribuie articolul

Un subofițer din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Apostol Andrei” din Galați face parte din delegația României pentru Jocurile Paralimpice INVICTUS 2017 de la Toronto, Canada.

Plutonierul DORU HAMZA va reprezenta România în proba de atletism și va face parte din lotul de volei. El a fost rănit sever în 2008, în timpul unei misiuni în Afganistan. Atunci, plutonierul Doru Hamza se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului o schijă de 2 cm lungime și 1cm lățime i-a rămas înfiptă în obrazul stâng. A fost transportat de urgență la spitalul din Kandahar.

Delegația României pleacă mâine dimineață, în Canada. România va fi reprezentată la Toronto de 15 militari răniți în teatrele de operații din Irak și Afganistan. Ei vor participa la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism și înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziția șezând. Participarea delegației României la aceste jocuri paralimpice arată valorile specifice militarilor români: spiritul de învingător, coeziunea luptătorilor și solidaritatea umană.

Invictus Games Toronto 2017 se desfășoară în perioada  23 – 30 septembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like