Mica ciupeală a unui mare patronat

Distribuie articolul

Moment istoric pentru Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii: a cerut și obținut aprobarea Consiliului Local pentru un proiect. Nu este vorba de sprijinirea întreprinzătorilor care generează noi locuri de muncă, de utilizarea Parcului Industrial sau de obținerea mai rapidă a autorizațiilor ci de folosirea gratuită, timp de câteva ore, a spațiilor celor două teatre gălățene.

Dacă organizatorii conferințelor din domeniul educației sau ai evenimentelor în sprijinul copiilor cu probleme plătesc chirie pentru activitatea desfășurată în Teatrul Dramatic sau cel Muzical, nu același lucru se întâmplă în cazul parangheliei din acest an pusă în scenă de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Acesta a cerut și va beneficia de spațiile teatrelor fără plată, conform unei Hotărâri de Consiliu Local:

”Se aprobă darea în folosinţă gratuită a spațiilor – Sală de spectacole (între orele 19:00 – 21:00), Grădina de vară (între orele 21:00 – 24:00) şi spaţii de protocol – aflate în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi administrarea Teatrului Naţional de Operă şi Operetă “Nae Leonard” Galaţi, pe termen limitat, în data de 18 mai 2018, către Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi, pentru organizarea evenimentului “Ziua Întreprinzătorilor din Românilor” (sic!), “Săptămâna Europeană a IMM-urilor” şi “25 de ani de istorie recentă a Patronatului IMM Galaţi, 1993 – 2018”.

Primarul Ionuț Pucheanu a încercat să motiveze decizia spunând că oricum suma încasată nu ar fi fost una relevantă.

”Vorbim de o chirie de aproximativ 700 de lei ce ar fi trebuit plătită în fiecare caz, nu este vreo mare sumă de pierdut”, consideră Pucheanu.

Nu valoarea sumei cât ridicolul situației i-a făcut pe câțiva consilieri liberali să protesteze și să voteze împotrivă, fără ca gestul lor să afecteze în vreun fel decizia majorității.


Distribuie articolul

You May Also Like