Metoda „Loverboy”. Patru traficanți de carne vie, reținuți la Galați

Distribuie articolul

Au fost percheziții la Galați pentru anihilarea unei grupări organizate de trafic internațional de persoane și proxenetism. Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) și procurorii DIICOT au descins la opt adrese domiciliare și au ridicat mai mulți suspecți, care exploatau sexual mai multe tinere minore și majore, în țări din Europa occidentală. Suspecții au fost reținuți. Traficanții foloseau metoda „Loverboy”.

„La data de 09.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2013 – februarie 2021, inculpații au recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore și majore pe care le-au cazat la locuinţele lor și în alte locații intermediare şi, ulterior, prin menţinere în eroare cu privire la sentimentele şi la statutul social, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţile. În cazul victimelor minore, inculpaţii le-au extras din mediul familial şi, în aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le-au cazat la locaţii intermediare, reprezentând locuinţe deţinute cu forme legale sau fără forme legale, asigurându-se că tinerele nu i-au contact între ele şi că rup legătura cu familia de origine. Pe parcursul documentării activității infracționale, au fost identificate nouă victime minore şi majore de pe urma cărora inculpații au obţinut aproximativ 350.000 euro”, precizează DIICOT.

La data de 09.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate înscrisuri/documente de interes, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2500 euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectorul de Poliţie al Judeţului Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns