Mergem la școală din 11 ianuarie sau ne batem joc de copii?

Distribuie articolul

Vacanța de iarnă, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale se va termina la finalul primei decade din ianuarie, mai precis pe data de 10 a primei luni din an.


După această dată, in mod normal elevii ar trebui să meargă la școală până la sfârșitul lunii când, conform aceluiași calendar se va intra iarăși într-o vacanță, cea intersemestrială, de data aceasta de doar de o săptămână, până în data de 7 februarie.


În acest moment, părerile sunt împărțite în ceea ce privește reîntoarcerea elevilor în bănci începând cu 11 ianuarie.


Unii parlamentari din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport cred că elevii din clasele primare precum și cei din învățământul preșcolar ar putea merge efectiv la școală la data stabilită fără riscuri epidemiologice.


Pe de altă parte, preşedintele Comitetului de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 susține că redeschiderea şcolilor în siguranţă ar putea avea loc la finalul lunii martie sau chiar începutul lunii aprilie.
Ceea ce va însemna în mod cert, un an de învățământ total compromis.


Dăunăzi, fostul inspector școlar general, Onuț Atanasiu spunea că „…Școala e un loc sigur !” Și chiar părea a fi. Dar se pare că sunt unii prin Comitetele de Situații de Urgență ce bat câmpii cu grație de câteva luni bune, având alte interese!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns