Memorandumuri pentru un Combinat verde la Galați

Distribuie articolul

Conducerea Combinatului Siderurgic Liberty a decis să adere la Pactul Verde, un program important al Comisiei Europene în urma căruia emisiile de carbon vor fi zero.

Acest proiect care va fi derulat în următorii cinci ani va avea în spate investiții consistente.

Greensteel pentru Galați este un proiect ce are la bază o serie de memorandumuri semnate ieri cu reprezentanții Distrigaz, pentru o potențială termocentrală pe gaze naturale în incita combinatului siderurgic.

De asemenea, a fost semnat un memorandum cu rectorul Universității Dunărea de Jos pentru înființarea unei Academii Greensteel în urma căruia să fie promovați tinerii interesați să profeseze în industria siderurgică.

A mai fost semnat un memorandum cu Institutul Român de Cercetare şi Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, dezvoltarea de studii tehnice şi aplicaţii în afaceri ale tehnologiei ecologice pe bază de hidrogen.

Și nu în cele din urmă, s-a parafat o înțelegere cu conducerea EximBank pentru importantele investiții ce se vor opera în viitor.

Conducerea Combinatului Liberty consideră că prin viitoarele investiții și implicit prin fabricarea produselor siderurgice cu conținut scăzut de carbon, zona Galațiului va fi mult mai puțin poluată.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că Executivul va susține cu tot ce este nevoie, în măsura competențelor, astfel de inițiative pentru că ele conduc automat la dezvoltarea economiei naționale


Distribuie articolul

You May Also Like