Profesia de medic, precum și cele conexe domeniului sănătate sunt meserii care necesită pregătire și învățare toată viața, pe lângă facultatea în sine, stagiile de practică sau rezidențiat. Medicul, farmacistul, asistentul medical sau medicul dentist trebuie să fie întotdeauna la curent cu noile inovații din domeniul medical, deoarece acesta este vast, complex și nemărginit.
În acest context, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) și Casa de Cultură a Studenților Galați, în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galați și Facultatea de Medicină și Farmacie demarează în perioada 22-25 noiembrie 2017 proiectul „#MEDinfo- Sesiuni de mentorat pentru studenții Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați”, ce se dorește a fi un sistem de sprijin și consiliere a studenților, cu scopul de a facilita integrarea lor în învățământul universitar, precum și de a-i îndruma spre cele mai potrivite opțiuni didactice, culturale și sociale specifice studenției.
SSMG este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților Facultății de Medicină și Farmacie Galați, atât pe plan local și național, cât și internațional, încă din anul 2009. Misiunea SSMG este de a suplimenta pregătirea primită de studenți în facultate, dar și de a le diversifica viața în calitate de membri ai comunității universitare. Așadar, MEDinfo este un proiect ce încurajează împărtășirea cunoștințelor și aptitudinilor studenților, dar este menit să îi și stimuleze și îndrume pentru ca aceștia să participe la sesiuni științifice și alte evenimente din domeniu.
Printre mentorii sesiunilor de informare se numără- Domnul Prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie- Conf. univ. dr. Ciprian Dinu, reprezentanți ai Centrului de Orientare și Consiliere în Carieră al Universității „Dunărea de Jos” Galați, voluntari SSMG-studenți din anii mai mari, ce sunt studenți reprezentanți în Senatul Universitar și Consiliul Facultății, voluntari ai AIESEC Galați și nu numai. Sesiunile vor cuprinde prezentări generale pe diferite teme de interes pentru studenții mediciniști și farmaciști, urmând ca apoi să se creeze grupuri de lucru formate dintr-un voluntar-mentor și circa 5 studenți pentru dezbateri. Cei mai activi studenți din cadrul sesiunilor vor fi remunerați cu materiale promoționale ale evenimentului. Fiecare participant ce se înscrie la mininum 2 sesiuni de informare primește diplomă de participare.
Pe parcursul acestor sesiuni, studenții vor putea afla mai multe informații despre drepturile și obligațiile pe care le au, oportunitățile de voluntariat în străinătate, programele de mobilități studențești la care pot aplica (ERASMUS, TRANSMED, INTERFARMA, INTERPRACTIS), modul de tehnoredactare a unei lucrări științifice, informații despre Congresul Național „GalMed”, precum și tehnici de comunicare eficiente, pe care le pot dobândi în urma participării la un atelier interactiv.
După fiecare sesiune, participanții vor trebui să completeze un feedback despre cum li s-a părut activitatea. La final se va întocmi un feedback general al proiectului.
Înscrierile se fac online, cu ajutorul formularului: https://goo.gl/forms/u5vDfy3zPtDKB5XY2.
Pentru mai multe informații vă rugăm contactați coordonatorul proiectului- Valentina Mihalcea- 0743 667 231
Programul preliminar, precum și informațiile suplimentare pot fi vizualizate pe site-ul: http://ssmg.ro/PROIECTE/MEDINFO/.