Măsuri de cod portocaliu

Distribuie articolul

Vremea severă afectează şi judeţul Galaţi, pentru următoarea perioadă fiind emise două avetizări:  Cod galben de ninsori viscolite,  valabil în intervalul  26 februarie, ora 04.00 – 27 februarie, ora 20.00, și Cod portocaliu de ger, valabil în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 1 martie, ora 10.00. Comitetul   Judeţean   pentru   Situaţii de Urgenţă   s-a   întrunit   în   această dimineaţă în şedinţă extraordinară şi a decis măsurile  necesar a fi  aplicate în următoarele ore.

Astfel, începând din această seară, de la ora 22.00, se va activa Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a   Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Direcția de Sănătate Publică va  lua măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă și gravidele la termen să  ajungă în unitățile spitalicești înainte de debutul fenomenelor periculoase. Inspectoratul Şcolar Județean  va analiza punctual și va decide împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în şcoli, în  funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, acolo unde situaţia o impune.

S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenţie în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la reţelele de furnizare a utilităţilor publice către populaţie (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înainte de plecarea în cursă. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol a cerut vigilență maximă Comitetelor   Locale   pentru   Situaţii   de   Urgenţă,   prioritare   fiind identificarea persoanelor fără adăpost şi transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum şi monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure.

Se vor intensifica în acest sens şi patrulările echipajelor de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală. Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităţilor de domiciliu se va face numai cu maşini echipate   corespunzător,  cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs și cu   respectarea indicațiilor echipajelor de poliţie.

SURSA: Prefectura județului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like