Masterat pe combaterea criminalității informatice la Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Distribuie articolul

Masteratul Combaterea Criminalității Informatice de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice este al doilea program de studiu unic în România, cu care cei de la Drept își propun să atragă cât mai mulți studenți. Masteratul formează specialişti în lupta împotriva criminalităţii IT, prin instruirea absolvenților programelor de licenţă din domeniile Drept, Calculatoare și Tehnologia Informațiilor, Cibernetică, Statistică şi informatică economică, Contabilitate, respectiv pe cei care profesează deja în domeniul ordinii publice şi alte domenii conexe.

Vor fi scoase, în toamnă, la concurs 25 de locuri, din care 13 la buget, 8 cu taxă, 3 pentru românii de pretutindeni (inclusiv studenții din Republica Moldova) și 1 pentru studenții străini. Selecția se face pe bază de dosar și concurs de admitere – interviu.

Masteranzii acestui program vor studia legislația privind fenomenul infracțional în mediul virtual, inclusiv impactul economic al acestui nou tip de criminalitate, în actualul context internaţional; metodele operative aplicabile în investigațiile criminalistice ale faptelor comise în mediul virtual; cunoștințe de drept internațional public şi privat; utilizarea corectă a tehnicilor, conceptelor și a principiilor din mediul IT în vederea identificării profilului psihologic al infractorului și regulile necesare exercitării activităților specifice (de criminalist, anchetator, investigator etc.)

Competențele profesionale îi vizează și pe cei care lucrează în mediul privat, adică pe specialiștii care răspund de securitatea rețelelor.


Distribuie articolul

You May Also Like