Marile proiecte de infrastructură ce vizează Galațiul, propuse în bugetul național 

Distribuie articolul

Ocolite sau nefinalizate de ani de zile, marile probleme legate de infrastructura județului Galați și-ar putea găsi rezolvare în bugetul pe anul 2019. În total este vorba de amendamente în valoare de 26 de milioane de lei ce ar permite începerea unor proiecte legate de transport, sănătate publică, educație sau chiar de agrement.

Suma ar viza atât studii tehnice sau de fezabilitate, fără de care nu se poate trece la etapa de execuție, cât și continuare unor lucrări abandonate.

”Deși ni se repetă constant că există fonduri iar economia națională duduie, zona de sud-est a României este una în care investițiile în infrastructură nu figurează nici măcar pe hârtie. Pentru a scoate Galațiul din izolarea în care ne adâncim de ani de zile, au fost făcute amendamente care vizează inițierea dezvoltării infrastructurii rutiere (drum de mare viteză), portuare și aeroportuare, demararea primilor pași pentru construirea unui spital regional, modernizarea Maternității ”Buna Vestire”, a unei zone de agrement pe Faleza Dunării, repararea Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” și continuarea lucrărilor la drumul de centură din Tecuci”, susține senatorul liberal George Stângă.

Conform acestuia au fost propuse opt mari proiecte. Astfel, se dorește suplimentarea sumei de 1.000.000 lei pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru drumul expres Galați – Brăila – Drajna. Apoi, se propune suplimentarea sumei de 10.000.000 lei pentru implementarea etapei 1 din proiectul “Platforma Multimodală Galaţi” – Modernizarea infrastructurii portuare. Se solicită suplimentarea sumei de 2.000.000 lei pentru “Elaborare studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic pentru construirea unui aeroport internaţional în zona Galați – Brăila” și suplimentarea sumei de 5.000.000 pentru continuarea lucrărilor centura ocolitoare a municipiului Tecuci. În toate cazurile, finanţarea ar urma să fie asigurată de Ministerul Transporturilor.

În plan medical, se cere suplimentarea sumei de 2.000.000 lei pentru “Elaborare studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic pentru construirea unui spital regional în zona Galaţi – Brăila.” Și suplimentarea sumei de 1.000.000 pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construirea unui corp nou la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie ,,Buna Vestire” Galați, ambele proiecte urmând să fie sprijinite de Ministerul Sănătății.

Se mai dorește suplimentarea sumei de 1.000.000 lei pentru „Elaborare studiu de fezabilitate pentru amenajarea portului turistic și a zonei de agrement de pe Faleza Dunării Galați” dar și suplimentarea sumei de 4.000.000 lei pentru construcția unei săli de sport și reamenajarea unor corpuri de clădire  la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”.


Distribuie articolul

You May Also Like